Nya Medlemmar i ÖSKG
28 nov - 20 dec 2015 på

Tjörnedala konsthall
visar jag
Utopiskt Implantat för FramtidenUtopiskt Implantat för Framtiden, 3D-utskrift
av titan och plast visas på en piedestal

 

I oktober fick jag besked om att jag antagits till ÖSKG [Östra Skånes Konstnärsgrupp], som är den lokala organisationen för yrkesverksamma konstnärer här. De står bl a bakom påskens Konstrundan. Jag visar min 3D-utskrift, Utopiskt Implantat för Framtiden, som jag gjorde i samarbete med Sportstech vid Mittuniversitetet vid en workshop 2013 med konstnärer och designers i Jämtlands län där.

   

Vi var åtta konstnärer som antagits och utställningen visade arbetsprover av de som antagits med sådana och ett verk vardera av oss som tagits in med utbildning som grund. Utställningen innehöll därför måleri, fotografi, textil, teckning och ett objekt.
Lisa Strömbeck Lina Karna Kippel visar fotoserier, Adrian Johansson, Karin Palola och Fredrik Jensner målningar och Anna Agger ett objekt med upplysta teckningar.


Tillsammans med 3D-utskriften presenterar
jag idén bakom mitt verk med en affisch


Utopiskt Implantat för Framtiden
är utskrivet i titan och plast, för att jag vill relatera till att Sportstech ofta tillverkar implantat av skadade skelettdelar till vården. De opereras in, eftersom kroppens immunförsvar inte stöter bort de materialen. Jag tillverkade ett implantat av en hjärna additivt i titan och ur det växer sju plastblommor.


MalinMatilda Allberg 2015