Växande
Galleri S, Östersund
7 - 25 April 2012

Emaljerna Den Gudomliga och Lakshmi
båda är sålda, bl a till Landstinget


Akrylmålningen Körsbärsblom Kantar
Försommarens Entré
, 70x 90 cm
inköpt av Jamtli/
JLK


ur Konstvideon Kultur betyder Odla


Ordet Kultur betyder Odla och jag, som själv gärna odlar, ville därför använda mig av växandets magi i utställningen med samma namn.
I Växande visar jag måleri, serigrafier, en video och som en interaktiv del fick besökarna plantera en önskan tillsammans med ett solrosfrö i en såbalja.


serigrafi Något Fantastiskt 21 x 29 cm

Vernissagekortet till utställningen

serigrafi Begränsad Tid 21 x 29 cm
Det finns massor med forskning och dokumentation av hur läkande odlande är för de flesta medicinska tillstånd. Patienterna på alla Sveriges mentalsjukhus brukade, precis som dagens utbrända, bevisligen ha fått och får energin och livsglädjen åter av att odla. För min egen del är det ett enormt hälsomässigt lyft att odla själv och uppleva miraklet med hur små torra frön utvecklas till stor, vacker och god växtlighet.

oljemåleri Inspirerande Riga med
Klematis
70 x 80 cm

Jimmy Dahlberg planterar ett solrosfrö och skriver den önskan han vill så med det i såbaljan, som fylldes redan på vernissage-dagen

serigrafi Lakshmis Lycka 21 x 29 cm

Växter gör att vi alla blir mindre stressade, samtidigt som de medverkar till att förbättra vår inomhusmiljö. När vi vistas bland växter minskar halten av stresshormoner och det mentala såväl som det fysiska välbefinnandet ökar. Växter minskar halten av flyktiga organiska ämnen i luften, som formaldehyd, bensen etc. De minskar även den statiska elektriciteten, reglerar inomhusklimatet, absorberar värme och fungerar ljuddämpande.

© MalinMatilda Allberg 2012